ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

 


 Στις 17 Μαΐου 2022 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ν. Ποτίδαιας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά το γυμνάσιο των Σημάντρων. Οι μαθητές και των δύο σχολείων συμμετείχαν σε κοινές σχολικές δραστηριότητες, τις οποίες είχαν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αφού ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν μια παράσταση κουκλοθεάτρου.

 Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ν. Γλώσσας οι μαθητές από διαφορετικά τμήματα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  έλαβαν μέρος στην προετοιμασία του κουκλοθεάτρου, παρουσιάζοντας το έργο “ Το πιο γλυκό ψωμί” ( λαϊκό παραμύθι). Στο συγκεκριμένο κείμενο προβάλλεται και αναδεικνύεται η αξία της εργασίας και πόσο αυτή καθιστά τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Επιπλέον, αντιπαραβάλλεται με την τεμπελιά( οκνηρία) που οδηγεί στη δυστυχία. Μέσα από το  κουκλοθέατρο τα παιδιά κινητοποίησαν τη φαντασία τους, ταυτίστηκαν με την κούκλα, ικανοποίησαν ανάγκες επικοινωνίας και έκφρασης.

Η φιλολογική επιμέλεια ( διασκευή του κειμένου) έγινε από τη φιλόλογο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν.Ποτίδαιας  Ταπουρίδου Δήμητρα. Η μουσική επιμέλεια ( στιχουργία, σύνθεση και μουσική εκτέλεση) του τραγουδιού, που εμπλουτίζει την παράσταση, έγινε από τη μουσικό Φτενογιάννη Ευαγγελία (  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σάμου). Οι μαθητές που συμμετείχαν στην προετοιμασία της  παράστασης ήταν : ο Δημήτρης, ο Διαμαντής, ο Κωνσταντίνος, ο Μιχάλης, ο Παύλος και ο Χρύσανθος. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια και την επιμέλειά τους σε όλες τις πρόβες! Ήταν όλοι τους θαυμάσιοι! Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή, στον μαθηματικό Καραμιχαηλίδη  Χρήστο για τη συμμετοχή του στην τελική παράσταση και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια.

Για να δείτε την παράσταση πατήστε στο παρακάτω βίντεο :

                                                


 




 

 

 

Σχόλια