Πρόγραμμα ελέγχου σωματικού βάρους και βελτίωσης αερόβιας ικανότητας

 

 

 

 

 

Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε τέλη Μαΐου. Συμμετείχαν  10 μαθητές, οι 7 από αυτούς για έλεγχο βάρους και οι 3 για βελτίωση της αερόβιας ικανότητας.

 Οι  7 μαθητές που  είχαν ως πρωτεύον στόχο τον έλεγχο πέτυχαν απώλεια βάρους κατά Μ.Ο. 5,74 %  και σε σύνολο 9 μαθητών πέτυχαν βελτίωση της αερόβιας ικανότητας  τους κατά 18,18%.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκε ο στόχος για μηνιαία επαφή του σχολείου με τους γονείς . Οι μισοί περίπου ακολούθησαν οδηγίες με πολύ καλά αποτελέσματα αναφορικά με τους στόχους  οι υπόλοιποι αδυνατούσαν για λόγους οικονομικούς και έλλειψης διαθέσιμου χρόνου.  Με μέρος  οικογενειών που επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά δεν τηρήθηκε με αποτελεσματικό τρόπο η προτεινόμενη παρέμβαση. Βασική αιτία η σοβαρή οικονομική αδυναμία , ο χρόνος εργασίας τους και ίσως η μη κατανόηση των πιθανών κινδύνων από την παχυσαρκία σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης.  

Στα θετικά η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού και της διεύθυνσης του σχολείου στην διευκόλυνση της υλοποίησης , η ενημέρωση ταχτικά των ίδιων των μαθητών , η συνεργασία με φορείς του δήμου.   

   Στις καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν  είναι η επιβράβευση, ο συναγωνισμός μεταξύ των μαθητών με βάση τους στόχους που τέθηκαν κσι η  προσαρμογή  των  τεστ για την αερόβια ικανότητα σε μαθητές με νοητική υστέρηση και αυτισμό.            Εκτιμούμε ότι η συνέχιση είναι απαραίτητη.

Η  συνολική αποτίμηση κρίνεται  για όλους τους παραπάνω λόγους ως πολύ θετική. 

              

 Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Βίγλη Ειρήνη    ΠΕ 30

Ίντος Βασίλης    ΠΕ 88,02

Παπανικολάου Κων.  ΠΕ 11

 

                                             

 

Σχόλια